Jdi na obsah Jdi na menu
 


nadívaná kotleta

 

cca 1kg vepřové kotlety s kostí vcelku, plnotučná hořčice, kečup, koření Gyros, špalíčky tvrdého sýra asi tak půl-centimetrové (nebo plátky), sádlo, 10 dkg anglické slaniny, sůl, 3 cibule, brambory

POSTUP PŘÍPRAVY
Omyté maso necháme úplně vcelku i s kostí a nakrájíme ho téměř až ke kosti na cca
1 cm plátky. Ale nedokrojíme to až do konce (aby pak nevytékal sýr). Osolíme i uvnitř
a pořádně okořeníme Gyrosem. Do každé „kapsy“ dát 1 kávov.lžičku kečupu a lžičku obyčejné plnotučné hořčice. Pak dovnitř kapsy až dolů vmáčkneme špalíčky tvrdého sýra (s ním se tam stáhne ta hořčice a kečup). Sýr se dává dospod, aby nevytekl
a vložíme tam 2 kolečka cibule. Kapsu sešpendlíme jehlou nebo špejlí. Celé maso znovu posypeme ze všech stran Gyros-kořením.
Navrchu ho poklademe plátky anglické slaniny a celé to obvážeme svážeme pevnou nití, aby pečeně držela tvar.  Pak si nakrájíme cibuli, kterou zlehka zpěníme na sádle (nikoliv na oleji), položíme do toho tu pečeni, kterou naprudko ze všech stran rychle orestujeme. Pak pečeni vložíme do pekáče, přidáme 1 polévkovou lžící sádla, trochu podlijeme, pekáč zakryjeme svrchu a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
Pečeme zakryté asi při 220°C.
Teď si očistíme očistíme brambory, které nakrájíme na čtvrtky. Asi po 20 minutách pečení zakrytého masa, přisypeme sypeme k němu do pekáče brambory, osolíme je
a lehce pokmínujeme. Můžeme je také posypat trošku Gyros-kořením. Znovu celé zakryjeme a pečeme. Podléváme jen trošku, aby brambory neplavaly. Ke konci pekáč odklopíme a dopékáme odkryté, až nám vše zrůžoví.  Maso občas polijeme výpečkem (tj šťávou, která se nám vytvořila v pekáči pře pečení).
Celková doba pečení je cca 60 - 70 minut. Když je to všechno hotové, z masové pečeně  odstraníme nit a nakrájíme to krájíme na plátky. (viz obrázkový návod, který je zde uveden níže). Podáváme s pečeným bramborem, tatarkou, zeleninovým salátem.
 

  

 

 

 

      

 

   

 

   

 

  

 

 

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA