Jdi na obsah Jdi na menu
 


Domácí šunka

1. 9. 2012

Domácí šunka

 
 
Ingredience
Vepřová kýta 1,2 kg
Voda 100 ml
Cukr 1 lžička
Sůl
25 - 28 g
 

Domácí šunka

 
 

Postup přípravy receptu:

Zařazení: Maso, Vepřové
 
 
 

Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky, vložíme do nádoby, přidáme sůl, cukr, vodu a promícháme. Dáme na 48 hodin odležet do ledničky při teplotě 4-6 °C. Nádobu na výrobu šunku vyložíme mikrotenovým sáčkem a natlačíme do něj odleželé maso tak, aby nikde nezůstaly vzduchové bubliny. Sáček i šunkovar uzavřeme. Nádobu postavíme do hrnce s 80 °C teplou vodou a stejnou teplotu udržujeme po celou dobu varu, tedy 2 hodiny. Poté šunkovar vyjmeme a hotovou šunku v něm necháme vychladnout.

 
 
 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA