Jdi na obsah Jdi na menu
 


Domácí paštika

1. 9. 2012

 Domácí paštika

 Je osvědčená, dobrá, jemná a hlavně víte z čeho je.

V papiňáku uvařím v osolené vodě cca 2 kg tučného bůčku bez kůže do měkka.Nedávejte vody zbytečně moc.
Na větší pánev nebo kastrol dám sádlo, nakrájený uzený špek - cca 20 dkg a na tomto orestuji 2 větší nakrájené cibule, přidám 1 kg drůbežích jater a krátce dusím. Játra se pak lépe melou než syrová a nemusím se bát hmoty ochutnat.

Uvařený bůček a játrovou směs rozmixuji na jemno, případně trošku ještě zředím vodou z bůčku, opepřím, přisolím dle chuti a okořením kořením Vitana - Divočina dle chuti. Tučnější bůček a trošku více sádla dávám proto, aby paštika nebyla suchá. Nedávejte česnek, do paštiky se nehodí!!!. Můžete dát i játra vepřová, ale drůbeží jsou jemnější.
Plním do zavařovacích sklenic do 3/4. Více se dát nemůže. Během varu tuk vystoupí nahoru a zůstal by v hrnci.
Steriluji na 100 stupních po dobu 1 hodiny.

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA