Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pikantní studený bůček

13. 3. 2013

 

 

 

1 kg bůčku - delší a užší
sůl
12 stroužků česneku
5 kuliček pepře
5 bobkových listů
alobal

Pasta na potření:
15 stroužků česneku
1 lžička pepře
1 lžička kari
1 lžička sladké papriky
1 lžička grilovacího koření
pár kapek Tabasca
worcestrová omáčka

 
 
 

 

Bůček omyjeme a dáme vařit do tlakového hrnce asi 3/4 hodiny doměkka, do vody přidáme česnek, kuličky pepře a bobkové listy. Uvařený bůček vykostíme, ještě za horka potřeme ze všech stran pastou, kterou jsme promíchali na hustší kaši ze všech ingrediencí. Potřený bůček okamžitě zavineme do alobalu, po vychladnutí ho dáme do lednice na 6-7 dnů.