Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výborné punčové řezy nebo dort

13. 3. 2013

Punčový dort

Piškot

  • 1/2 kg - vajce i se skořápkou
  • 5 dkg - krystalový cukr
  • 3 dkg - hladká mouka
  • 1/2 balení - prášek do pečiva
  • 1 dcl - teplá voda
  • 1 dcl - oleje
  • zavařenina
  • 2 kusy - silikonová forma 1 dortová a 1 srnčí hřbet

Roztok na namáčení piškotu

  • 3/4 l - voda
  • 1/2 hrnku - cukr
  • 1 kus - punčové aroma
  • 1/2 dcl - rum
  • červené potravinářské barvivo

Poleva

  • šťáva z 1,5 citrónu
  • moučkový cukr (cca 10 odměrek)
  • čokoláda na vaření
  • ztužený tuk
  • rum
  • pečící papír na kornoutek na zdobení

Postup pro přípravu receptu:
Punčový dort

 

  1. Vejce vyšleháme s cukrem a vodou, přidáme olej, mouku a prášek do pečiva. Formy vyplníme do 3/4 a dáme do mikrovlnné trouby na 9 minut.
  2. Upečený piškot rozřízneme napůl a obě půlky potřeme zavařeninou. Spodní díl vrátíme do formy a srnčí hřbet nakrájíme na proužky. Proužky namáčíme do roztoku a vkládáme na spodní díl do formy. Do roztoku přidáme barvivo, namáčíme zbylé proužky a vyplňujeme mezery, které nám vznikly. Přiklopíme vrchním dílem, zatížíme a necháme spojit.
  3. Dort vyklopíme, potřeme citrónovou polevou, necháme zaschnout, potřeme čokoládovou polevou a zbytkem citronové polevy nakreslíme spirálu.