Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kornouty plněné krémem

1. 9. 2012
 
 
 
Žloutky utřeme s cukrem do pěny a přidáme mouku. Ušleháme sníh a zlehka jej do směsi vmícháme. Na plech dáme máslový papír, potřeme ho tukem a lžící lijeme kolečka. Dáme péci.
 

 

Dezert

Kornouty plněné krémem

Ingredience:

Kornouty:

  • 4 vejce
  • 100 g moučkového cukru
  • 140 g hladké mouky

Krém:

  • ¼ l mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 lžíce cukru

Postup:

Žloutky utřeme s cukrem do pěny a přidáme mouku. Ušleháme sníh a zlehka jej do směsi vmícháme. Na plech dáme máslový papír, potřeme ho tukem a lžící lijeme kolečka. Dáme péci.

Je třeba hlídat, kdy začnou okraje hnědnout. Pak je nutné papír ihned sundat z plechu a stáčet kornouty. Kraje máčíme do rozpuštěné čokolády (ztužený tuk, čokoláda na vaření – postavit do vody na plotýnku). Po zatuhnutí čokolády na okrajích plníme kornouty do poloviny krémem.

Na krém nejdříve uvaříme kaši a pak ji vychladlou vyšleháme s máslem. Máslo i kaše musejí mít stejnou teplotu, aby se krém nesrazil.

Druhou polovinu kornoutů plníme šlehačkou se ztužovačem. Nakonec posázíme jahodami.