Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jablečné knedlíky - nejjednodušší na světě

7. 4. 2013

 

VÁŽENÍ..ZKUSIL JSEM TO..RYCHLÉ,NEROZVÁŘÍ SE, OBALENÉ VE OSMAŽ,STROUHANCE, OK A NIKDY JINÉ..DOBROU CHUT, ZVLÁDNOU I MUŽI... od uchopení jablka po snězení uvařených cca 15 min.
Jablečné knedlíky - nejjednodušší na světě


POTŘEBNÉ PŘÍSADY - pro 4 osoby: asi 4 středně velká jablka, hrubá mouka - to je opravdu všechno :-D

POSTUP PŘÍPRAVY

jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. smícháme s hrubou moukou, nepíšu schválně kolik, protože každé jablko je jinak velké a šťavnaté, musíte rukama uhňácat prostě knedlíkové těsto. Knedlíky vyrobíme jen tak velké, aby se daly schovat v dlani, cca pingpongové míčky - aby se dobře provařily.
Vhodíme do symbolicky, jen pár zrnky soli osolené vroucí vody a uvaříme.
Knedlíky vytáhneme asi 3-5 minut poté, co vyplavou. Krásně voní, jsou sladkokyselé, dají se jíst i samotné.
Můžeme je podávat s čímkoli co máte rádi, polité máslem, s cukrem a skořicí, kysanou smetanou... mákem... posypané nebo obalené osmaženou strouhankou, u nás teda vedou u chlapů s tvarohem (může být i strouhaný) a grankem, já je mám ráda se strouhaným perníkem.