Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brambory v papiňáku

6. 12. 2012

 

Brambory v papiňáku - rychlá úprava a slast v hubě
 
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
 
asi kilo brambor, 100 g másla, větší cibule
 
POSTUP PŘÍPRAVY
 
Brambory klasicky oškrábeme a nakrájíme na plátky. V papiňáku rozpustíme máslo a na něm osmahneme cibulku nakrájenou na kolečka /do růžova/. Pak přidáme brambory, promícháme s máslem a cibulí a posolíme. Papiňák uzavřeme, počkáme až začne pískat a za 3-5 minut vypneme plamen a necháme dojít. Brambory je lepší nechat tak těch 5 minut, krásně se připečou :-))
 
Tahle příprava je vlastně příloha např. k masu, u nás doma sežráno jako hlavní chod, zkusila jsem přidat i česnek - lahůdka :-)))
 
Recept jsme našla na internetu a fakt báseň. A hlavně rychlá příprava - šetří čas. Doporučuji zkusit, mňam.