Jdi na obsah Jdi na menu
 


předkrmy

 

Krkonošský hubník
POTŘEBUJETE:
  • 4 rohlíky
  • 3 vejce
  • 500 ml mléka
  • 2 hrnky sušených hub
  • majoránku
  • sůl a pepř
  • 1 cibuli
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíci másla
  • 1 lžíci sádla
  • strouhanku
  • kmín
  • bujon
Houby povaříme ve slané vodě či v masovém bujonu. Nakrájíme rohlíky na kostičky a cibuli najemno, dáme je do mísy, pak houby, vejce, mléko, kmín, pepř, česnek, majoránku a máslo. Vše dobře promícháme. Pekáč vymažeme sádlem, vysypeme strouhankou a směs do něj rozložíme. Pečeme asi 45 minut na 180 ºC.

 

 
 
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

na 10 kusů: 2 balení listového těsta, 5 hermelínů, nebo „Stříbrňáků“ (což je totéž). Fantastický je pikantní Vltavín, 20 plátků šunky, kečup, 1 vejce na potření, sezamové semínko. Z jednoho těsta ale klidně uděláte 6 kusů.


POSTUP PŘÍPRAVY

Vyválíme si na pomoučněném vále listové těsto a rozkrájíme na obdélníky. Položíme šunku, potřeme kečupem, potom rozkrojený hermelín nebo jiný sýr na polovinu, opět kečup a zase šunku. Polovinu těsta přehneme přes náplň a pořádně přitlačíme!!!! Potřeme vejcem a posypeme sezamovým, nebo lněným semínkem. Můžete dát klidně sůl a kmín. Pečeme v horké troubě asi 15 minut.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
8 ks velkých brambor, 4 vejce, 8 plátků másla, 10-15 dkg šunkového salámu, 15 dkg cihly, sůl, pepř, grilovací koření, sladká paprika, bazalka

POSTUP PŘÍPRAVY
Velké brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Šunku nakrájíme na dlouhé proužky a sýr nahrubo nastrouháme. Vychladlé brambory oloupeme, malou lžičkou vydlabeme a vložíme do pekáčku. Každý brambor celý osolíme. Na dno vydlabané díry dáme nejprve kousek másla, na to proužky šunkového salámu, které úmyslně necháme koukat ven a na to rozklepneme vajíčko (stačí dávat 1/2 vejce do každého bramboru). Vůbec nevadí, jestli bílek přeteče do pekáčku. Vejce osolíme a opepříme. Celý brambor zasypeme dostatečným množstvím strouhaného sýru. Vršek okořeníme trochou grilovacího koření, sladké papriky a bazalky. Pekáček dáme do vyhřáté trouby a při 230°C pečeme asi 20 min.
Upečené brambory ihned podáváme. Jsou výborné samostatné - pouze se zeleninou, nebo jako neobvyklá příloha k masu.
VYZKOUŠEJTE!!! ZARUČUJI, ŽE VÁM BUDE CHUTNAT !
 
        Vzhled před upečením…….
 
 
 
 
 



POTŘEBNÉ PŘÍSADY a POSTUP PŘÍPRAVY

100 g šunkového salámu, 1 vejce uvařené natvrdo, 1 tavený sýr, 50 g pomazánkového másla, 1 lžička hořčice, 1 sladkokyselá okurka, 1 kapie, pepř, sůl. Veku podélně rozkrojíme, vybereme střed (necháme pouze tenkou kůrku). Vejce nastrouháme, přidáme hořčici, nasekanou kapii, salám, okurku, sýr a přidáme rozdrobený střed veky. Smícháme s trochou nahřátého másla na kašovitou hmotu, kterou naplníme obě poloviny a spojíme. Zabalíme pevně do utěrky a necháme v chladničce do druhého dne uležet. Krájíme na 1-1,5 cm silné chlebíčky.
Plnit lze i rohlíky, bagety, nebo jen namazat na veku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

0,5 kg pangasius (nebo jiné vykostěné ryby), 6 středních brambor, 2 mrkve, 1/2 většího pórku, 2 kysané smetany, pažitka (nakrájená menší hrst), kopr (taky nakrájená menší hrst), 20 dkg tvrdého sýra, koření na ryby, kmín, sůl, pepř, máslo na vymazání formy

POSTUP PŘÍPRAVY

Pekáč vymažeme máslem, naskládáme na kolečka nakrájené brambory, osolíme a okmínujeme. Na pánvi na másle opražíme nastrouhanou mrkev s pórkem. Tuto směs naložíme na brambory. Pangasius posypeme kořením na ryby, kmínem a položíme na směs mrkve s pórkem do pekáče. Dáme zapéct na 15 minut na 200 stupňů. Mezi tím si připravíme omáčku ze 2 kysaných smetan, kopru a pažitky (jde použít jakákoliv bylinka - např. petržel, bazalka…), trochu soli a pepře. Nastrouháme si sýr. Po 15 minutách navršíme na rybu omáčku a zasypeme sýrem. Pečeme cca 40 minut. Je to opravdu dobrota. Dobrou chuť.
 
 
 
ĎÁBELSKÉ TOUSTY - nejen na topinky

 
 
 
 
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg paprik, 1kg rajčat, 3 velké cibule, 1 paličku česneku, 1/2 balení
DEKO- sypký kořenící přípravek k nakládání okurek a zeleniny, 5-7 feferonek, 1 kg pečeného umletého masa (lze dát i bůček).

POSTUP PŘÍPRAVY

Všechnu zeleninu pomeleme na masovém strojku a povaříme asi 1,5 hodiny, aby se odpařila voda. Pak přidáme upečené ( před pečením moc nesolit) a umleté maso a ještě trochu povaříme. Dáme trochu vychladnout a plníme do malých skleniček (nejlepší jsou od dětských přesnídávek se šroubovacím uzávěrem, nebo od tatarky a pod.) a sterilizujeme je asi 10-15 min.
.
TIP:
Tak, když už máte „ďábelsky“, poradím dobroučký obídek. Z vepřového masa (kuřecího) nakrájejte kostky, osmáhněte cibulku, poduste na ni vepřové nebo kuřecí kostky a když už bude maso téměř hotové, přidejte skleničku toustů a dodělejte do měkka. A na konec trošku zahustit moukou. Já k tomu dělám malé bramboráčky a když se mi nechce, tak udělám jeden velký bramborák, na něj nanesu směs, přehnu a je to vynikající obídek.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

150g jakékoliv paštiky, 50g Hery, 1/2prášku do pečiva, asi hrnek polohrubé mouky (tolik, aby se těsto dobře válelo a vykrajovalo)


POSTUP PŘÍPRAVY

Z uvedených ingrediencí vyhněteme rukama těsto, vyválíme válečkem a vykrajujeme jakékoliv tvary (na vykrojení koleček lze použít štamprli koňaku – před vykrajováními ji ale vyprázdněte – do sebe). Poklademe na plech s pečícím papírem a pomažeme slanou vodou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 15min.
 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA