Jdi na obsah Jdi na menu
 


zapečená květáková hlava

4. 10. 2013

 

 

Květák, anglická, tvrdý sýr - uzený je vynikající, vajíčko, koření

POSTUP PŘÍPRAVY

Uvaříme hlavu květáku v osolené vodě - nerozvařit !!! Připravíme si špalíčky z anglické slaniny a z tvrdého sýra. Zbytek sýra a anglické nastrouháme do misky, přidáme koření (já dávám různé směsi a pokaždé jinou) a smícháme s vajíčkem na "salakvardu".
Uvařený květák vyndáme, necháme okapat, druhým koncem vařečky do něj uděláme otvory a necháme vychladnout. Do vychladlé hlavy napícháme do připravenách otvorů anglickou a sýr. Pak hlavu ještě posypu kořením - třeba podravkou - a pak jí celou opatlám salakvardou. Patlám to vidličkou, jde to pěkně na tu hlavu přitisknout. Pak opatlanou hlavu šoupnu do trouby na vymazané zapékací míse a peču nepřikryté na cca 170°C, dokud sýr nezezlátne. Pokud máte hlavu uvařenou do měkka, můžete to dát jenom pod gril. Podávám s bramborama a tatarkou.

Vzhledem k tomu, že můj manža je vegetarián, připravuji hlavu někdy bez anglické, za to se ale vyřádím v sýrech. Do otvorů nacpu nejen uzený sýr, ale i třeba sýr s vlašskýma ořechama Jaksejenomjmenuje, hermelín apod. a do té salakvardy ještě nastrouhám nivu, někdy přidám lžíci kysané smetany. Můžete do toho zkusit vmíchat lžičku hořčice nebo kečupu. Fantazii a zbytkům v ledničce se meze nekladou :)
Přeji dobou chuť :)
 

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA