Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tatarka z cukety

11. 9. 2012

 

Tatarka z cukety
 
  • 2 kg oloupaných cuket
  • 2 velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 feferonky
  • křen
  • 2 dcl oleje
  • 13 dkg cukru krystal
  • 1 dcl octa
  • 3 polévkové lžíce plnotučné hořčice
  • 4 kávové lžičky soli
  • 3 kávové lžičky pepře
 
Oloupané cukety nakrájejte na kostky i s jádřincem a uvařte ve vodě s cibulí, česnekem a feferonkami (feferonky mohou být i sušené). Sceďte a rozmixujte dohladka, přidejte pepř, olej, ocet, sůl, hořčici a křen, nastrouhaný na jemném struhadle. (Pepř a křen, kdo nemá rád ostré, dá podle své chuti.) Na závěr ještě rozmixujte. Za horka plňte do sklenic a 20 minut sterilujte.
Na fotce je množství uvařené z poloviční dávky.
 
 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA