Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chlebový salát s rukolou

4. 9. 2012
 
Chlebový salát s rukolou
 
Chlebový salát s rukolou

Nevíte co s tři dny starým celozrnným chlebem? Jíst už se nedá a na topinky se nehodí. Zkuste báječný letní salát!

Ingredience

1 ks paprika červená
1 hrst bazalka čerstvá
1 polévková lžíce šťáva citronová
1 polévková lžíce olej olivový
150 g rukola
20 lžiček olej řepkový
4 plátky chléb celozrnný
8 ks rajčata cherry
80 ml vývar zeleninový

podle potřeby

pepř černý mletý
sůl

 

Z krajíců chleba odřízněte kůrku, střed nakrájejte na kostky a opečte na řepkovém oleji.

Červenou papriku očistěte, rozčtvrťte vyberte semínka a nakrájejte na proužky. Rajčátka rozkrojte.

Z rukoly odřízněte hrubší konce a listy promíchejte s paprikou, rajčaty, bazalkou a opečeným chlebem.

Zeleninový vývar smíchejte s citronovou šťávou a olivovým olejem. Ochuťte solí a pepřem.

Nálev přelijte do samostatné sklenice a salát jím těsně před podáváním ochuťte.

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA