Jdi na obsah Jdi na menu
 


zmrzliny "domádo"

Čokoládová zmrzlina

4 porce - příprava: 15 minut + mražení

* 250 g hořké čokolády (70 % podílu kakaa)
* 250 g mascarpone
* 1–2 lžíce krupicového cukru

Čokoládu rozpusťte v horké vodní lázni, promíchejte s mascarpone a podle chuti doslaďte. Přendejte do uzavíratelné nádoby a dejte do mrazáku minimálně na 12 hodin.

Poté naběračkou na zmrzlinu tvořte kopečky a podávejte v kornoutku nebo v miskách.

Vanilková zmrzlina s medem

4 porce - příprava: 15 minut + mražení

* 250 ml šlehačky
* 250 g mascarpone
* 2 vanilkové cukry
* 2–3 lžíce medu

Šlehačku vyšlehejte dotuha, smíchejte s mascarpone a vanilkovým cukrem. Hmotu přendejte do misky nebo pekáčku a povrch zalijte medem. Nechte několik hodin, ideálně přes noc, ztuhnout v mrazáku.

Náš tip: Zajímavou chuť zmrzlině dodají pražené vlašské ořechy nebo plátky mandlí.

Sibirky s malinovým přelivem

4 porce - příprava: 20 minut + mražení

* 250 g měkkého tvarohu
* 250 g ricotty
* 2 balíčky vanilkového cukru
* 2–3 lžíce karamelového salka
* 100 g želatiny
* 200 g dortových oplatek
* 200 g malin
* 1–2 lžíce krupicového cukru

Tvaroh utřete s ricottou, vanilkovým cukrem a karamelovým salkem. Želatinu připravte podle návodu a vmíchejte do krému. Vzniklou hmotu nalijte do plastové krabičky a dejte zmrazit.

Před podáváním rozkrájejte nožem namočeným do horké vody podle velikosti sušenek, ozdobte rozmixovanými malinami s cukrem a z obou stran přiklopte oplatkou.

Oplatky: Na sibirku můžete použít jakékoli vaše oblíbené sušenky, ať už vaflového typu, máslové nebo zdravější cereální.

Vanilková zmrzlina s ovocem

4 porce - příprava: 20 minut + mražení

* 250 g měkkého tvarohu
* 250 g mascarpone
* 80 g krupicového cukru
* 1 vanilkový lusk
* 1 Crème Olé vanilkový bez vaření
* 250 g ovoce (ostružiny, borůvky a rybíz)

Tvaroh, mascarpone, cukr a zrníčka z vanilkového lusku smíchejte v mixéru nebo vyšlehejte metlou. Do prošlehané hmoty nasypte Crème Olé a pečlivě promíchejte. Takto vzniklou směs přendejte do uzavíratelné misky, poklaďte ovocem a přes noc zamrazte.

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA