Jdi na obsah Jdi na menu
 


džus, med, punč

11. 9. 2012

 

Džus
1/2 lahve karotely, 4 l vody, 1/2 lžíce kys. citronové, 4 sáčky vitapomeranče
 
Vaječný koňak
8 žloutků, 3 vanil. cukry - dobře ušlehat
přidat 3 slazená kondenzovaná mléka, 3 šlehačky a podle chuti rum
místo bílé šlehačky lze použít i pařížskou
 
Vánoční punč
2 citrony, 20 kostek cukru, 1 litr čaje a 1/4 l rumu
do l litru horkého čaje vymačkáme citrony, přidáme cukr tak, že každou kostku otřeme o citronovou kůru, nakonec vlijeme rum a necháme přejít varem
 
Pampeliškový med I.
175 květů, 0,25 l vody - 30 min. vařit, přecedit a přidat 1 kg cukru, 2 nakrájené citrony - nechat na mírném ohni vařit
 
Pampeliškový med II.
200 květů svařit s litrem vody - nechat 24 hod. stát,
scedit, přidat citron, kg. cukru a 20 min. vařit
ještě teplé plnit do lahví
 
Dýňový džus
3 kg dýně, 2,5 l vody, 1,2 kg cukru, 2 lž. kys. citronové - 24 hod. uležet, přidat 2 citrony nakrájené i s kůrou, uvařit do měkka, rozmixovat, přidat 10 l převařené vody, 1 cit. ovocit, šťávu ze 3 citronů, smích, uložit v chladu
 
 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA