Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jablečný páj Pavla Vítka

24. 8. 2012
 Koláč  se peče při nižší teplotě.
 

Ingredience

jablka 1 kg
vanilkový cukr 1 balení
mletá skořice 1 dávka
máslo 1 dávka
mouka 2 sklenice
cukr 1 sklenice

Dezerty:

Karlštejnský domácí jablečný koláč

Postup:
Mouku, cukr a vanilkový cukr smícháme dohromady. Jablka očistíme, nastrouháme na hrubším struhadle a přimícháme skořici. Troubu předehřejeme na 150°C. Na vymazaný plech nasypeme jednu třetinu mouky s cukrem, na tu navrstvíme jablka, opět zasypeme moukou a drobně nakrájíme máslo. Karlštejnský jablečný koláč pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Upečený moučník nakrájíme a můžeme podávat. Porce můžete ozdobit lístkem čerstvé máty.