Jdi na obsah Jdi na menu
 


Holandské listové řezy

4. 9. 2012
 
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:
  • Aktuálně 4.4 z 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Holandské listové řezy se smetanovým krémem

 

Holandské třešňové řezy

Listové řezy plněné rybízovým želé, třešňovou směsí a šlehačkou. Nikdo neodolá.

 

1 polévková lžíce moučka škrobová
100 g cukr moučka
100 ml šťáva třešňová
2 balíčky ztužovač
2 polévkové lžíce třešňovice
300 g těsto listové
4 polévkové lžíce želé rybízové
50 g cukr krupice
500 ml smetana ke šlehání
600 g kompot třešnový

podle potřeby

mouka hladká

Postup přípravy

 

Listové těsto rozválejte na pomoučené desce na dva pláty o velikosti 10 x 30 cm.

Pláty přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte přibližně 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

Vyjměte je z trouby a nechte vychladnout.

Škrobovou moučku vymíchejte dohladka s třešňovou šťávou a za stálého míchání povařte.

Odstavte z ohně, přidejte třešně a nechte vychladit. Pokud je hmota příliš tuhá, mírně ji nařeďte třešňovou šťávou nebo vodou.

Smetanu ušlehejte dotuha spolu se ztužovačem, s cukrem a s třešňovicí.

Cukr moučku smíchejte s rybízovým želé a dvěma lžícemi horké vody. Rozetřete na jeden plát těsta a nechte mírně zaschnout.

Na želé naneste třešňovou směs, na ni navršte šlehačku a přiklopte druhým plátem těsta.

Nechte alespoň půl hodiny v lednici a pak nakrájejte