Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nepečené jahodové řezy

4. 9. 2012

Nepečené jahodové řezy

 

Ingredience

3

 
  • 250 g tvarohu
  • 1 zakysaná smetana
  • 5 PL cukru krupice
  • 1 šlehačka
  • 1 želatinový ztužovač dr. Oetker.
Čtvercovou formu vyložit fólií, dno poklást piškoty, boky cukrářskými piškoty.
Postup:
Tvaroh ušlehat se zakysanou smetanou a poté zlehka vmíchat ušlehanou šlehačku a dle návodu spojit s želatinovým ztužovačem. Na piškoty nalít polovinu smetanové hmoty, poklást další vrstvou piškotů, okapanými kompotovanými jahodami z 1 plechovky, nalít 2. polovinu smetanové hmoty a nahoru opět poklást piškoty. Šťávu z kompotu smíchat dle návodu s 1 dortovým želé, svařit a lehce vychladlé nalít na piškoty. Vychladit nejlépe přes noc v lednici.