Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nepečená jogurtová polokoule

4. 9. 2012

Nepečená jogurtová polokoule

 

Ingredience

 
  • 1 Rama cremefine nebo šlehačka
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 malý bílý jogurt
    4
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 PL moučkového cukru
  • 1 PL citronu
  • 1 ČL vanilkového aroma
  • 6 plátků želatiny
  • 50 ml mléka
  • 300 g směsi rybízu
  • 3 PL cukru
  • piškoty
Postup:
Mísu vyložit potravinovou folií. Ramu ušlehat s cukrem a vanilkovým cukrem, přidat zakysanou smetanu, jogurt, citron a aroma. Želatinu nechat nabobtnat 10 minut ve vodě, poté vymačkat. Kousek(zhruba půl plátku) rozpustit v trošce šťávy, kterou pustilo proslazené ovoce (ohřát šťávu a vmíchat želatinu-míchat do rozpuštění a nevařit!). Doprostřed mísy vyložené folií dát asi 2 PL ovoce a přelít šťávou s želatinou. Zbytek želatiny rozpustit v 50 ml teplého mléka, poté přidat 2 lžíce smetanové hmoty, rozmíchat a vmíchat do zbytku smetanové hmoty. Okolo navrstveného ovoce v míse vyskládat piškoty podél stěn mísy, nalít 1/3 smetanové hmoty a polovinu ovoce, poklást piškoty, poté nalít další třetinu smetanové hmoty, zbytek ovoce, poslední třetinu smetany a vršek poklást opět piškoty. Nechat ztuhnout nejlépe přes noc v lednici.