Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bílkový vařený sníh

Bílkový vařený sníh

 

Bílkový vařený sníh nad párou-( na plnění kremrolí nebo základ na laskonky, nebo na zdobení na potahovky -nerozpouští potahovky)

já už nad parou nešlehám - dělám tak ,
 
že 5 bílků ušlehám se 120 g krystalového cukru v pevný sníh ( ve stojícím robotu- já mám Kitchen aid) a na sporáku svařím vodu s 240 g cukru na 115 -120 °C (kdo nemá teploměr s tak velkým rozsahem - svařit na silný let - drátěným očkem - namočit do rozvaru a fouknout , pokud se vytvoří bublina a nebo více za sebou tak je to akorát) a tímto vřelým rozvarem pomalu zalévám šlehající se sníh a nechám šlehat do mírného prochladnutí.
 
Tímto způsobem bude víc sněhu , protože se nenapaluje na mísu.