Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bůček zapečený s jogurtem a křenem

 

Bůček zapečený s jogurtem a křenem
 
Zdá se vám kombinace bůčku a jogurtu šílená? Pak jste na velkém omylu. Když totiž jogurt smícháte s křenem jako naše čtenářka Pavla Holomková a bůček necháte jen pozvolna péct, zachutná tahle dobrota celé rodině!
Zastánci zdravé a dietní stravy si teď asi trhají vlasy na hlavě, pokud ale zrovna nedržíte žádnou dietu, jednou za čas se zhřešit určitě smí – obzvlášť, když si pak zajdete na dlouhou procházku, abyste kalorie dostali zase z těla ven. Recept je navíc tak jednoduchý, že jej zvládne opravdu úplně každý!
Na 4 porce potřebujete: 1,5 kg hezky prorostlého bůčku bez kosti, 250 g strouhaného nebo čerstvého křenu, 600 ml bílého jogurtu, 400 g brambor a sůl.
.
Stejně jako je málo ingrediencí, tak je jednoduchý i postup. Bůček nejprve nakrájejte na asi 1–1,5 silné plátky.
Pokud si chcete ušetřit práci a slzy při strouhání křenu, kupte si ten už nastrouhaný ve skleničce. V misce jej smíchejte s bílým jogurtem, množství záleží jen na vás – někdo rád křenu hodně, jiný méně, takže radši křen přidávejte postupně.
Jednotlivé plátky bůčku osolte, potřete vrstvou křenového jogurtu a zarolujte. Takto vytvořené rolky pak dávejte vedle sebe do pekáčku, který není potřeba ničím vymazávat. A pokud netrváte na krásně utažených roládkách, nemusíte je ani ničím zavazovat. Zbyla-li vám část jogurtu, navrstvěte jej prostě a jednoduše ještě navrch.
Když jsou všechny plátky pomazané a vyskládané v pekáčku, dejte je péct při 170 stupních Celsia asi 1,5 hodiny do trouby. Maso se krásně propeče, pustí všechen tuk, ani tato šťáva nepřijde vniveč: „Když už vám to všechno tak nádherně z plechu vymetou, tak na plechu zbude úžasné čisté vypečené sádlo s křenem, které je na čerstvé kousky chleba jako dělané – pokud nebudete dost rychlá, možná to bude to jediné, co vám zbude na ochutnání :-).“
Upečený bůček servírujte s bramborem nebo chlebem a garantujeme vám, že ani kousek nezbude!
 
 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA