Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slepice v červeném oleji

1. 9. 2012

Slepice v červeném oleji

 
Autor: Jana Boušková a Václav VydraVhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 4Obtížnost: pro mírně pokročiléDoba vaření: 150 minutNárodní kuchyně: čínskáDoba přípravy: 30-60 minutKategorie: chlazení, mražení, předkrm, vařeníTeplota přípravy: 100 °C
 

Ingredience

slepice (celá) 1 kg
sójová omáčka 2 lžíce
červený olej 1 lžíce
plnotučná hořčice 1 lžíce
bílé víno 100 ml
vývar 100 ml
sůl 1 špetka
pepř 1 špetka

Předkrm

Slepice v červeném oleji

Postup:
Slepici uvařte doměkka. Po vychladnutí ji stáhněte z kůže a oberte maso. Roztrhejte je na menší kousky a smíchejte se sójovou omáčkou, červeným olejem, hořčicí a bílým vínem. Ochuťte solí a pepřem. Pokud je potřeba, rozřeďte vývarem. Připravujte nejlépe dva dny předem, aby se pokrm rozležel.

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA