Jdi na obsah Jdi na menu
 


kuřecí bábovka

 

 

Kuřecí bábovka

Ingredience

10 kuřecích prsních řízků, 250 g anglické slaniny nakrájené na tenké plátky, 4 vejce, 2 nožičky klobásy, 150 g tvrdého sýra, 1 velká cibule, sůl, mletý pepř, 2 lžíce zelených bylinek (petrželka, pažitka, ...), 1 vrchovatá lžíce hořčice (druh dle chuti), 1 lžíce oleje

Postup

Na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme celá vejce, osolíme, opepříme a umícháme řídkou smaženici. Vmícháme do ní hořčici a bylinky.
Z papíru na pečení nastříháme 5 obdélníků, zmačkáme, namočíme a vymačkáme z nich vodu (tím se stane papír poddajnější). Vysteleme jimi bábovkovou formu tak, aby část papíru přečnívala přes okraj formy ven.
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme.
Na papír ve formě rozložíme plátky slaniny a na ně plátky masa. Na dno urovnáme vaječnou smaženici, na kterou položíme podélně rozpůlené klobásky. Zasypeme je nahrubo nastrouhaným sýrem. Přikryjeme vrstvou masa a poklademe ho plátky slaniny. Vyčnívající papír přehneme na bábovku, obsah dobře upěchujeme a takto "zabalené" vložíme do trouby vyhřáté na 230°C. Pečeme 1 hodinu, 15 minut před dopečením papír z povrchu bábovky odklopíme.
Necháme chvíli vychladnout a pak vyklopíme a opatrně sloupneme papír.
Podáváme teplé s libovolně upravenými bramborami nebo studené jako součást obložené mísy.
Postřehy: když vyklopíme bábovku moc horkou, sýr má tendenci vytékat, proto je lepší počkat delší dobu, až trochu zatuhne. Pozor při vyklápění - ve formě je kromě bábovky i vypečená šťáva - pálí. Maso je možné ochutit i jiným kořením (grilovací, provensálské, ...) ale nedoporučuju, myslím že chutí je tam už tak dost.

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA