Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jižanské kuře - jako z MC Donald

10. 2. 2013

Jižanské smažené kuře

4–6 porcí

Jižanské smažené kuře

 

1 kuře
2 lžíce mleté sladké papriky
kajenský pepř podle chuti
1 lžíce sušeného česneku
1 lžíce sušeného tymiánu
hrst sušené cibule
mletý bílý a černý pepř
sůl
¼ l kefíru

Na obalení:
hladká mouka
mletá sladká paprika
kajenský pepř

slunečnicový olej na smažení

Kuře vykostíme a nakrájíme na jednotlivé porce. Každá porce na talíři má obsahovat kus prsa, stehna a křídla.

V míse promícháme mletou papriku, kajenský pepř, sušený česnek, tymián, sušenou cibuli, mletý bílý a černý pepř a sůl. V této směsi obalíme maso, necháme proležet, zalijeme jogurtem a opět necháme chvíli proležet.

Do kefírového dresinku vložíme kuře, dobře promícháme a necháme proležet.

Hladkou mouku smícháme s meltou paprikou a kajenským pepřem. V této směsi obalíme kusy kuřete, smažíme zprudka dozlatova a poté vložíme na 15–20 minut do trouby na 160 °C.
 

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA