Jdi na obsah Jdi na menu
 


domácí chléb

30. 8. 2012

 

Obrazek

Pamatuji si jako dítě,že babička doma zadělávala chleba, nechala nakynout a potom jsme ho nesly k pekaři upéct.To ale byl chlebík, jako kolo od vozu, veliký, nadýchaný a křupavý. Všichni jsme se hádali, kdo bude mít patku, která byla nejlepší.
Od té doby uběhlo mnoho let a já si teď můžu dělat chlebík doma, ale ráda vzpomínám na ty časy, když se pecen přinesl od pekaře domů.
Obrazek

Rohlíčky plněné masem

400g hladké mouky, 1 ztužený tuk, Lžička soli, 1 vejce, 2 lžíce octa, 10 lžic vody, lžička cukru
ze surovin připravíme hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dámeObrazek na 2 hodiny do lednice odpočinout.
Připravíme si náplň z 100g šunky, 80g sýra, 1 vejce, soli, pepře, lžíce strouhanky. Pokud chceme mít náplň pikantnější, přidáme čili.
Těsto rozdělíme na 4 díly a každý vyválíme do kruhu a rozdělíme na 8 dílú. Náplň dáme na širší konec , kraje překlopíme a zabalíme. Dáme na plech a pomašlujeme rozkvedlaným vejcem. Pečeme Na 220°C asi 25 minut.
 
 
Chlebík-pokus vl.
Obrazek
350ml vody, 3lžíce oleje, 2 lžíce octa, 300g pšeničná chlebová mouka,150g hladká mouka,150g žitná chlebová mouka, 2 hrsti ovesných vloček, 2,5 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 2 lžičky sušeného droždí.
Program: těsto - pak nechat kynout v ošatce.
 
 
 

 

 
 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA