Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čapátí - indický chléb

1. 9. 2012

Čapátí

Čapátí je nejběžnější indický chléb připravený z mouky čapátí, což je hladká celozrnná mouka jménem atta.

225 g mouky čapátí (hladké celozrnné mouky atta)
175 ml vody
1/2 lžičky soli
  alobal
  papírová utěrka
1. Mouku se solí dáme do mísy, do mouky uděláme důlek a do něj postupně přiléváme vodu, zpracujeme ji prsty až vypracujeme pružné těsto, které hněteme cca 10 minut
2. Těsto zakryjeme potravinovou fólií a necháme 15-20 minut odpočinout
3. Nad velký plamen dáme těžkou pánev na smažení (existuje přímo pánev na čapátí), když se z pánve začne kouřit, zmírníme plamen a do pánve položíme první placku
4. Jakmile se v placce začnou objevovat puchýře, obrátíme ji, přitiskneme ji ke dnu utěrkou či širokou vařečkou a ještě jednou obrátíme, hotové čapátí udržujeme teplé, zabalené v alobalu vyloženém papírovou utěrkou
5. Postup opakujeme a stejně připravíme i další placky
6. Čapátí servírujeme horké.
 

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA