Jdi na obsah Jdi na menu
 


bezmasá jídla I.

31. 7. 2012

 
 
 
 
 
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 menší květák, 9 lžic polohrubé mouky, 9 lžic mléka, sůl, pepř, 2 žloutky, sníh ze 2 bíků,

POSTUP PŘÍPRAVY

Nastrouhat syrový květák, NEVAŘIT !!!!!!! Vše promíchat a do rozpáleného oleje na pánev tvořit placičky průměru dlaně.
Podáváme s bramborem, bramborovou kaší, hranolkami, nebo jen tak samotné...s tatarkou je to výborné.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 hrnek hladké mouky,
1/4 lžičky kypřícího prášku,
1/4 lžičky jedlé sody,
2 lžíce pískového cukru,
1 vejce ,
1/2 hrnku mléka ,
2 lžičky oleje,
1/2 hrnku rozinek,

POSTUP PŘÍPRAVY
1. Do mísy dejte prosátou mouku (prosátím se mouka „provětrá“) s kypřícím práškem a sodou a vmíchejte cukr.
2. Uprostřed udělejte důlek a rozšlehejte v něm mléko smíchané s vejcem a olejem tak, aby vzniklo hladké těsto. Pro děti přidejte rozinky.
3. Těsto dávejte po lžících na rozpálenou a olejem vytřenou pánev a smažte, až se začnou tvořit bublinky. Pak obraťte a smažte dozlatova. Placičky lze dělat na „teflonové“ pánvi na sucho bez tuku. Hotové placičky pomažte marmeládou, sladkým tvarohem, nebo jen posypte cukrem a nebo cukrem se skořicí.

V mrazničce je možné je uchovávát proložené pečícím papírem asi měsíc.
 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA